Als eerste dronebedrijf in Nederland beschikt Skytools over de nieuwe Zenmuse XT2 thermische camera van DJI. De camera wordt gekenmerkt door het feit dat deze zowel beelden in het zichtbaar licht als in het infraroodspectrum kan registreren. Daardoor is de XT2 ideaal voor onder andere inspecties en toepassingen op het gebied van search & rescue.

Ontwikkeld door DJI en FLIR

De Zenmuse XT2 werd ontwikkeld door de toonaangevende fabrikant van thermische camera’s FLIR, in samenwerking met DJI. De camera volgt de oorspronkelijke Zenmuse XT op, die alleen beschikte over een thermische beeldsensor. De XT2 voegt daar een 4K RGB sensor aan toe, waardoor op afstand niet alleen een thermische weergave verkregen kan worden, maar ook een zichtbaar licht opname. Beide sensoren zijn in één gimbalgestabiliseerde behuizing verwerkt.

Dankzij een relatief hoge resolutie van 640×512 pixels kunnen er veel details worden waargenomen in de infraroodweergave. Aangevuld met het beeld van de 12 megapixel RGB sensor krijgt de operator een nog veel beter begrip van wat er waargenomen wordt. Dankzij de functie Heat Track kan de camera automatisch het warmste onderwerp dat in beeld is volgen. Middels Picture in Picture kunnen beide beeldregistraties gelijktijdig bekeken worden.

Combineren met zoomcamera

Indien de Zenmuse XT2 wordt gebruikt onder een Matrice 210 (RTK), dan kan de gebruiker er ook nog eens voor kiezen om tegelijkertijd een Zenmuse Z30 zoomcamera onder de drone te monteren. Dat brengt interessante mogelijkheden met zich mee op het gebied van inspecties: met de XT2 kunnen snel afwijkingen opgespoord worden, waarna met de Z30 een detailopname verkregen kan worden van de betreffende hotspot.

In Nederland is Skytools het eerste bedrijf dat beschikt over de nieuwe camera. “Ik verwacht dat er veel interesse zal zijn bij onze klanten. Ik denk dan met name aan de brandweer, maar natuurlijk ook vanuit bedrijven die zich bezighouden met thermische inspecties. Zelf heb ik hoge verwachtingen als het gaat om thermal mapping. Je kunt nu in één keer een gebied zowel thermografisch als fotografisch in kaart brengen”, aldus Ruben de Lange.

Verhuur en lease

De Zenmuse XT2 is compatible met de DJI M200, M210, M210 RTK en M600 Pro. Zowel de Zenmuse XT2 camera als deze systemen kunnen gehuurd en geleased worden bij Skytools. Neem voor meer informatie contact met ons op.