Om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar tethered drone-systemen (‘kabeldrones’) is Skytools een samenwerking aangegaan met het Franse bedrijf Elistair. De systemen van Elistair zijn compatibel met verschillende merken en typen drones, waaronder de nieuwe DJI M200 en M210 V2.

Onbeperkte vliegtijd

Kabeldrones bieden interessante mogelijkheden voor gebruikers in segmenten als security, (verkeers)monitoring, broadcasting en hulpverlening. Dankzij de stroomtoevoer via een kabelverbinding met de grond kan de drone immers onbeperkt in de lucht blijven. Een tweede voordeel is dat de data-overdracht ook via de kabel kan plaatsvinden, voor extra stabiliteit en betere informatieveiligheid.

Het nieuwste Ligh-T V4 systeem van Elistair is dankzij verschillende Plug and Fly Air modules compatible met een hele reeks aan drones, zoals de DJI M200 V2, M200 V1, Inspire 1 & 2, en de Yuneec H920. De maximale kabellengte cq. vlieghoogte is 70 meter. Dankzij het Dual Mode Tether Management systeem (DMTM) blijft de kabel automatisch op spanning. De gebruiker kan op elk moment de kabel handmatig laten vieren of oprollen, mochten de omstandigheden daarom vragen.

Robuust en gebruiksvriendelijk

De oplossingen van Elistair kenmerken zich verder door een robuuste uitvoering en een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. De systemen zijn eenvoudig te transporteren en te onderhouden. De tethered drone-oplossingen zijn ook inzetbaar bij uitdagende weersomstandigheden zoals regen en sneeuw. De status van het systeem kan tijdens gebruik eenvoudig worden afgelezen middels de T-Monitor app.

Op 1 augustus 2019 zal de eerste tethered oplossing van Elistair voor de nieuwe M200 V2 series bij Skytools te zien zijn. Skytools gaat het systeem keuren en vier weken testen. Daarna kunnen onze klanten het systeem uit voorraad geleverd krijgen. Skytools is de eerste distributeur van Elistair in Nederland.