Rotterdam, 6 augustus 2020 — Het Japanse bedrijf Terra Group heeft een belang genomen in de Nederlandse leverancier van drone-oplossingen Skytools, met als doel om samen de grootste dronehub van Europa te realiseren in Rotterdam. Zakelijke klanten en overheden kunnen hier terecht voor geavanceerde diensten op het gebied van drones. De dronehub omvat onder andere een trainingscentrum en faciliteiten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling.

Terra Drone Corporation is één van de grootste leveranciers van industriële drone-oplossingen ter wereld. Het bedrijf heeft een belang genomen in Skytools, een toonaangevend Nederlands bedrijf dat geavanceerde drone-oplossingen levert aan zakelijke klanten en overheden.

Skytools levert een breed scala aan professionele drone-apparatuur in combinatie met advies, training en onderhoud. Op basis van 12 jaar ervaring in de dronebranche ondersteunt Skytools klanten met de implementatie van op drones gebaseerde oplossingen om daarmee de veiligheid, efficiëntie en productiviteit te verbeteren.

Skytools bedient een breed scala aan zakelijke klanten in industrieën zoals olie en gas, chemie, techniek, nutsbedrijven, evenals een breed scala aan overheden. Samen met haar partners werkt Skytools binnen de nieuwe Europese regels en voorschriften van EASA aan de versnelde invoering van BVLOS (Beyond Visual Line of Sight) en nachtvluchten.

Daarnaast faciliteert Skytools onderzoek aan en ontwikkeling van oplossingen zoals volledig geautomatiseerde drones (drone in the box) en drones die middels 5G op afstand bediend worden. Diensten op het gebied van surveys, inspecties of bewaking worden verder ontwikkeld in samenwerking met Terra Drone Europe en Terra Inspectioneering, met meerdere vestigingen in Nederland.

Skytools zal ook beginnen met het leveren van militaire kwaliteit fixed-wing drones van C-Astral, een bedrijf van Terra Drone Group in Slovenië. Daarnaast komt de focus te liggen op de uitbreiding van het bedrijf in heel Europa en op samenwerking met de Terra Drone-groepsmaatschappijen over de hele wereld.

De Skytools 5G drone operations control room (foto: Skytools)

Marko van Es, CEO van Skytools, zegt: “Door nauw samen te werken met de Terra Drone Group vanuit onze vestiging nabij Rotterdam kunnen we onze klanten een sterke partner bieden op het gebied van drones. Voor Skytools betekent deze samenwerking dat we verder kunnen kijken dan de Nederlandse grenzen en ons hoge serviceniveau niet alleen in Nederland, maar ook op Europese en mondiale schaal kunnen uitbreiden.”

Yuki Ueno, manager Europa van Terra Drone Corporation, zegt: “Skytools zet zich in om de klanten de beste op drones gebaseerde oplossingen te bieden en heeft bijgedragen aan de groei van de markt. Middels de samenwerking met Skytools kan Terra Drone een ​​betere toekomst creëren door de mogelijkheden van drones op wereldschaal in te zetten en verder te ontwikkelen.”

Terra Drone Group biedt klanten de beste drone-gebaseerde oplossingen, op basis van de nieuwste geavanceerde technologieën, ondersteund door professionals uit de industrie.

Een drone vliegt boven opslagtanks in de haven van Rotterdam. (Foto: Skytools)

Over Terra Drone Corporation

Terra Drone Corporation, opgericht in 2016, is snel uitgegroeid tot één van ’s werelds grootste leveranciers van industriële drone-oplossingen. Het bedrijf telt meer dan 500 droneprofessionals. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Tokio, Japan, en daarnaast zijn er meer dan 25 vestigingen wereldwijd verspreid over Azië, Europa, Zuid-Amerika, Afrika en Oceanië. Terra Drone biedt innovatieve enterprise dronediensten aan sectoren zoals olie en gas, nutsbedrijven, hernieuwbare energiebronnen, mijnbouw, bouw en GIS.

Terra Drone biedt eindoplossingen die toegespitst zijn op iedere sector, door gebruik te maken van hoogwaardige hardware, geavanceerde software en maatwerk drone traffic management systemen (UTM). Het bedrijf investeert actief in of werkt samen met leveranciers van UAV-technologie om hen te helpen hun producten en diensten wereldwijd te promoten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Skytools B.V.
Tel: +31 (0) 186 604 497
Email: info@skytools.com
Website: www.skytools.com

Voor meer informatie over Terra Drone kunt u contact opnemen met:

Terra Drone Co.
Tel: +81(0)3 6319 7193
Email: info.en@terra-drone.co.jp
Website: www.terra-drone.net/global/