Om drone-operaties tijdens calamiteiten in de toekomst goed te coördineren beschikt het drone team van de gezamenlijke brandweer Rotterdam-Rijnmond vanaf vandaag over een speciaal voor dit doel uitgeruste support vehicle. Deze drone-commandowagen wordt geleverd en deels ingericht door Skytools.

Live meekijken

Naast de nodige opslagruimte voor verschillende RPAS systemen is de commandowagen voorzien van meerdere schermen. Het is mogelijk om het live camerabeeld vanuit de drone op die schermen te tonen. Op die manier kunnen meerdere personen tijdens een calamiteit meekijken met de drone.

Daarnaast is de bus voorzien van een uitschuifbare telescoopmast, bedoeld voor radiocommunicatie. Denk daarbij aan de inzet van drones in CTR-gebieden, waarbij de verplichting geldt dat het drone-team in direct contact staat met de luchtverkeersleiding.

Custom vehicles

De drone-commandowagen die Skytools levert is één van de maatwerkoplossingen die wij aanbieden aan onze professionele klanten. Dat kunnen gemodificeerde (kabel)drones zijn, maar ook volledig ingerichte drone team support vehicles.