loader-image
Kreekkade 1A - 3274 KA Heinenoord - +31 (0)186 604 497 - info@skytools.com

Skytools levert Drone Command Vehicle aan beveiligingsbedrijf G4S

Skytools levert Drone Command Vehicle aan beveiligingsbedrijf G4S

Om ook vanuit de lucht toezicht te kunnen houden tijdens bijvoorbeeld festivals en manifestaties zet beveiligingsbedrijf G4S tegenwoordig kabeldrones in. Om de inzet van drones op locatie goed te kunnen coördineren ontstond de behoefte aan een specifiek voor dit doel uitgeruste commandowagen. Skytools leverde een maatwerk Drone Command Vehicle aan de Belgische tak van G4S, die meteen al werd ingezet tijdens het outdoor dance-festival Tomorrowland.

Onmisbaar gereedschap

Drones worden in toenemende mate gezien als een onmisbaar gereedschap door de securitybranche. De modernste kabeldrones kunnen uren achtereen vliegen en bieden naast overzichtsbeelden ook de mogelijkheid om in te zoomen op potentieel verdachte of gevaarlijke situaties.

De gelijktijdige inzet van meerdere drones vraagt om een gecentraliseerde dataverwerking en coördinatie van systemen. Zeker op lokatie is een Drone Command Vehicle daarbij een ideaal hulpmiddel. Vanuit een dergelijk voertuig kan een beveiligingsdienst de live streams van alle drones bekijken, communicatie onderhouden met medewerkers in het veld, en eventueel ook een drone detectiesysteem in de gaten houden.

Maatwerk commandowagen

Gezien onze ervaring op het gebied van maatwerk oplossingen ter ondersteuning van drone-operaties vroeg beveiligingsbedrijf G4S Eventsolutions uit België aan Skytools om een maatwerk Drone Command Vehicle te ontwikkelen. Deze werd medio juli opgeleverd, net op tijd om ingezet te kunnen worden tijdens het grootschalige festival Tomorrowland.

Het voertuig is uitgerust met meerdere grote tv-schermen waarop de camerabeelden vanuit de drone getoond kunnen worden. Ook voorziet de bus in de nodige stroompunten en computers om de data op lokatie te kunnen verwerken. Om onafhankelijk van het stroomnet te kunnen werken werd er een generator ingebouwd.

Related Posts
Drone operations vehicleGa goed geoutilleerd op pad met de Skytools drone command vehicle
[vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1
Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder uw gegevens in en blijf op de hoogte.

Aanmelden nieuwsbrief