Begin april wordt Skytools een geautoriseerde reseller van Flyability, de in Zwitserland gebaseerde fabrikant van een bolvormige inspectiedrone waarmee lastig te bereiken locaties van dichtbij bekeken kunnen worden. Als onderdeel van het dealerschap gaat Skytools ook klantspecifieke trainingen en een reparatieservice aanbieden.

Flyability Elios

Normaal gesproken kunnen drones niet gebruikt worden om bijvoorbeeld pijpleidingen en tanks van binnenuit te inspecteren, of om zeer dicht op complexe structuren te vliegen, omdat de propellers nu eenmaal niet in contact mogen komen met het te inspecteren object of obstakels in de directe omgeving van de drone.

Voor dergelijke situaties ontwikkelde het Zwitserse bedrijf Flyability de Elios, een unieke bolvormige drone die dankzij de lichtgewicht koolstoffiber rolkooi juist wel fysiek in contact kan komen met zijn omgeving, zonder dat de operatie hierdoor wordt verstoord. De propellers worden te allen tijde beschermd door de kooi, zodat de drone ook in uitdagende omstandigheden ongehinderd kan blijven vliegen.

Het unieke ontwerp van de Elios werd met vele prijzen bekroond en de drone is uitgegroeid tot een begrip in de wereld van inspecties en search&rescue. De geïntegreerde HD camera stuurt de beelden via een robuuste radioverbinding live door naar de operator, zodat er op afstand meegekeken kan worden. Er is ook voorzien in een warmtebeeldcamera. Met behulp van de krachtige ledverlichting kan de drone ook in donkere omstandigheden gebruikt worden.

Partnerschap

Dankzij het partnerschap met Flyability kan Skytools alle aspecten rond de ingebruikname van dit unieke systeem garanderen, van aankoopadvies tot en met klantspecifieke trainingen en een eigen service- en reparatiedienst.

“Middels deze samenwerking met Flyability kunnen we onze klanten in de olie & gasindustrie, de bouwsector en first responders nog beter bedienen. De Elios is een bewezen platform, maar om de volle potentie van de drone te benutten dient de eindgebruiker wel goed getraind te zijn en te kunnen vertrouwen op ondersteuning. Op al deze vlakken kan Skytools nu van dienst zijn”, aldus Ruben de Lange van Skytools.