Skytools (onderdeel van Terra Drone Group) heeft een samenwerkingsovereenkomst met Dutch Drone Academy gesloten met als doel om klanten in verschillende sectoren te kunnen voorzien van geaccrediteerde drone-opleidingen. Het gaat daarbij om zowel om opleidingen conform de oude nationale regeling als opleidingen onder de nieuwe EASA wetgeving.

Dankzij de samenwerkingsovereenkomst zal kennis van Dutch Drone Academy op het gebied van educatie gecombineerd worden met expertise van Skytools op het vlak van hardware en toepassingen van drones. Daardoor is het mogelijk om praktijkgerichte opleidingen van hoge kwaliteit aan te bieden, die goed aansluiten op de behoeften van organisaties die onbemande luchtvaart aan hun dienstenpakket willen toevoegen.

Zowel ROABL als EASA

Doordat Dutch Drone Academy door de overheid is aangewezen als erkende vliegschool*, kan Skytools middels de samenwerking zowel RPA-L opleidingen onder zowel de oude nationale Regeling op afstand bestuurde luchtvaartuigen (ROABL) als onder de nieuwe EASA wetgeving faciliteren.

Dat eerste is van belang voor zogenaamde state actors: dat zijn overheidspartijen die vooralsnog blijven werken conform de nationale droneregelgeving. Het op de EASA geschoeide cursusaanbod is bestemd voor alle drone-operators die te maken krijgen met de nieuwe Europese regelgeving. Skytools zal zowel opleidingen voor de Open categorie als voor de Specific categorie aanbieden.

Theorie online, praktijk op twee locaties

Opleidingen in de EASA Specific categorie zullen in het begin met name bestaan uit opleidingen gericht op de twee standaard scenario’s voor vliegen boven bebouwing en vliegen buiten het zicht. Naarmate de implementatie van de EASA wetgeving in Nederland concreter wordt, zal het opleidingsaanbod verder worden uitgebreid.

Theorielessen kunnen dankzij de e-learning omgeving die werd ontwikkeld door Dutch Drone Academy volledig online worden gevolgd. Praktijklessen voor de Specific categorie en voor RPA-L cursisten kunnen dankzij de samenwerking op twee verschillende locaties worden aangeboden, namelijk in Heinenoord en in Valkenburg, ZH (Unmanned Valley).

Totaalpakket

“Dankzij de samenwerkingsovereenkomst kunnen we onze klanten een totaalpakket aanbieden, van advies bij de aankoop van hardware tot en met de benodigde opleidingen. Skytools ziet in Dutch Drone Academy een geschikte partner om de komende jaren voorop te lopen in de ontwikkeling van verschillende innovatieve sectorspecifieke drone-opleidingen”, stelt Herman Vulkers van Skytools.

“Onze zelfontwikkelde leeromgeving is geheel uitgevoerd in de look and feel van Skytools. Bovendien is onze leeromgeving ISO-gecertificeerd. Op die manier bieden we cursisten van Skytools een op maat ingerichte en veilige omgeving om hun opleiding te volgen aan”, aldus Parcival Hofland van Dutch Drone Academy.

  • Dutch Drone Academy (een handelsnaam van Drone Education Centre B.V.) is met ingang van 10 augustus 2020 erkend door de Inspectie Leefomgeving en Transport als Registered Training Facility onder nummer NL-RTF-507/1 en op 31 december 2020 middels een publicatie in de Staatscourant (IENW/BSK-2020/247105) een Aangewezen Opleidingsinstelling voor EASA opleidingen bevonden door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.