Of het nu gaat om het in de vingers krijgen van de besturing van een drone of het oefenen van een complexe onderhoudsmissie: in de Skytools drone simulatorruimte kunt u zonder het risico om brokken te maken terecht voor vliegtrainingen. Dankzij een krachtige pc, een supergroot scherm, geavanceerde simulatorsoftware en realistische controls kunt u de meest uiteenlopende praktijksituaties nabootsen en trainen met singlerotor, multirotor of fixed-wing toestellen.

Oefenen met vliegen

Het is best spannend om voor de eerste keer met een drone te vliegen. Hoe reageert het toestel op uw stickcommando’s? Wat voor invloed heeft de wind? Lukt het om een vierkantje of cirkel te vliegen? En hoe gaat dat als de neus van het toestel een andere kant op wijst? Wat te doen als de beeldverbinding uitvalt en de drone zich wat verder van u vandaan bevindt? Weet u waar alle menufuncties en knoppen op de controller voor dienen?

Om vertrouwd te raken met alle aspecten van het dronevliegen kan het geen kwaad om eerst te oefenen met een simulator. Skytools beschikt over een high tech simulatorruimte waar u individueel of in groepsverband kunt oefenen op het vliegen met uiteenlopende typen drones. Dankzij het grote scherm en het feit dat u de virtuele drone bedient met een echte controller waant u zich al snel een echte dronepiloot.

De simulator wordt onder andere ingezet tijdens onze RPA-L praktijktraining, om het in manual mode vliegen met een multirotor onder de knie te krijgen.

Hoog realisme

Dankzij het programma RealFlight 8 kunt u oefenen met verschillende soorten toestellen, waaronder singlerotor, multirotor en fixed-wing drones. In deze software kan ook het vliegen in manual mode getraind worden. Voor wie met toestellen van DJI wil gaan vliegen is er de DJI flight simulator. Deze biedt een zeer realistische ervaring, waarbij geoefend kan worden met situaties als signaalverlies of het leegraken van de batterij. U kunt zelfs oefenen met het gebruik van de camera en zien welk effect de verschillende instellingen in de DJI GO-app hebben.

Missies trainen

De flight simulator biedt ook de mogelijkheid om te trainen op specifieke missies. Denk aan de inspectie van een windmolen of het uitvoeren van een inspectievlucht nabij een industriële installatie. U kunt oefenen met alle drones uit de DJI Enterprise-serie en de verschillende camera’s die voor deze systemen beschikbaar zijn.