Klanten die willen oefenen met het uitvoeren van indoor drone-inspecties kunnen vanaf de zomer van 2020 terecht bij het nieuwe trainingscentrum dat Skytools momenteel laat bouwen in Heinenoord. Het trainingscentrum stelt dronepiloten in staat om te oefenen op verschillende scenario’s, zoals tank- en rioolinspecties.

Realistische praktijkscenario’s

“Het trainingscentrum is een logisch vervolg op onze samenwerking met Flyability. Hun Elios drone is met uitstek geschikt voor indoor inspecties van lastig bereikbare plekken in gebouwen, riolen, tanks en industriële installaties. Maar het vergt wel de nodige praktijkervaring om dit type drone succesvol te kunnen inzetten. Dat was voor ons aanleiding om een trainingscentrum te ontwikkelen waar gebruikers op zeer realistische wijze kunnen oefenen op uiteenlopende missies”, aldus Marko van Es van Skytools.

Om de trainingen zo realistisch mogelijk te maken wordt er een rioolstelsel inclusief putten ingegraven en is er een grote tank geplaatst. In deze tank kan geoefend worden op interne tank- en siloinspecties. Ook komt er een container met obstakels waarlangs cursisten dan op afstand met de Elios drone hun weg moeten vinden.

Realistisch oefenen op een interne tankinspectie

Dankzij het trainingscentrum kunnen klanten bij Skytools niet alleen terecht voor de aanschaf of huur van de Flyability Elios 2, maar ook meteen een praktijkgerichte opleiding volgen, gericht op industriële inspecties en inspecties van van besloten ruimtes.

Nieuwbouw

Het trainingscentrum maakt onderdeel uit van de nieuwbouw die naar verwachting medio 2020 haar deuren zal openen. In ons nieuwe pand kunnen klanten terecht voor verkoop en verhuur van systemen, service en onderhoud, theorielessen en -examens, en dus ook voor praktijktrainingen.