Wilt u beroepsmatig aan de slag met een drone? Dan dient u minimaal te beschikken over een ROC-light certificaat. Dit certificaat stelt u in staat om professioneel te vliegen met drones met een gewicht van maximaal 4 kg. Bij Skytools kunt u terecht voor de theorie-opleiding plus het bijbehorende examen.

Professioneel vliegen

Als u professioneel wilt gaan vliegen met een drone, bent u verplicht om minimaal een ROC-light certificaat te hebben. Met professioneel vliegen wordt bedoeld dat u uw diensten aanbiedt tegen betaling. Het ROC-light stelt u in staat om opdrachten aan te nemen en deze legaal uit te voeren.

De opleiding die Skytools aanbiedt bestaat uit twee delen. Ten eerste krijgt u de theorie uitgelegd in twee cursusdagen. Enkele dagen later volgt het theorie-examen. Dit examen duurt 2 uur. Bij de opleiding ontvangt u cursusmateriaal en de officiële luchtvaartkaart van Nederland.

Aanmelden

Neem voor meer informatie, cursusdata en tarieven contact met ons op.

Naast het ROC-light dient u zorg te dragen voor een speciale aansprakelijkheidsverzekering en uw drone moet ingeschreven worden in het luchtvaartuigregister. Ook hiervoor kunt u terecht bij Skytools.