Alhoewel drones steeds langer in de lucht kunnen blijven is de beperkte accuduur in veel gevallen toch een belangrijke drempel, bijvoorbeeld voor het uitvoeren van verkeerstellingen of voor surveillance-doeleinden. Skytools biedt haar klanten nu een ideale oplossing in de vorm van het PowerLine kabeldrone-systeem. Dankzij een voeding op de grond en een lichtgewicht kabelverbinding kan uw drone in principe oneindig lang in de lucht blijven. Het systeem is zowel te huur als te koop.

Voor Inspire 2 en Matrice 200-serie

De kabeldrone-oplossing van PowerLine werd ontwikkeld voor gebruik met de DJI Inspire 2 en de toestellen in de Matrice 200-serie. Via een kabel die door een speciaal spansysteem automatisch strak wordt gehouden wordt elektriciteit vanaf de grond naar de drone geleid. De kabel heeft een lengte van ca. 60 meter, dus uw drone kan voldoende hoog vliegen voor de meeste toepassingen.

Dankzij de ingebouwd omvormer kunt u het grondstation gewoon aan een 230V spanningsbron koppelen. Mocht de stroomtoevoer onverhoopt uitvallen, dan kan de drone toch nog veilig landen: daarvoor is voorzien in een noodbatterij die aan het toestel wordt bevestigd. Voor de veiligheid is het systeem uitgerust met een oververhitting- en overspanningsbeveiliging.

 

Besturing en toepassingen

Voor de besturing maakt u gebruik van de vertrouwde DJI Go-app. U kunt uw opdracht dus uitvoeren zoals u gewend bent, alleen kunt u de drone uiteraard niet ver van u vandaan laten vliegen.

Mogelijke toepassingen zijn onder andere: security, monitoring, crowd control, verkeerstellingen, live registraties, inspecties en surveillance. Desgewenst kunt u ook bij Skytools terecht voor een specifieke camera of sensor.

Kabeldrone huren of kopen

Bij Skytools is de PowerLine zowel als losse module of als compleet vliegklaar systeem (Inspire 2, Matrice 200, Matrice 210, Matrice 210 RTK) te huur of te koop.

Om te kunnen vliegen met het kabeldronesysteem dient u wel eerst een speciale training te volgen, voor ‘tethered drone operator’. Ook die kan Skytools voor u verzorgen. Informeer naar de mogelijkheden!