Zet u uw drones in voor maritieme toepassingen, zoals het inspecteren van offshore-installaties of windmolenparken op zee? Of werkt u in andere omstandigheden waarbij uw apparatuur mogelijk wordt blootgesteld aan zeewater, als is het maar in kleine hoeveelheden? Dan is het aan te bevelen om uw drones te voorzien van een speciale coating middels de Skytools SeaSafe behandeling.

Gevaar van kortsluiting en corrossie

Zout en vocht zijn vijanden van de elektronische en mechanische onderdelen in uw drones. Na blootstelling aan zeewater – al zijn het maar wat spatjes – loopt u niet alleen een direct risico op storingen als gevolg van kortsluiting (zout water is enigszins geleidend), ook loopt u op langere termijn het risico op storingen als gevolg van corrosie van essentiële onderdelen – zelfs als uw apparatuur weer is opgedroogd, want de roestvorming gaat onopgemerkt door.

De oplossing: Skytools SeaSafe

U doet er daarom verstandig aan om uw drone zeewaardig te maken, door het aanbrengen van een speciale coating die de elektronische en mechanische onderdelen beschermt tegen zout water. Skytools heeft hiervoor een oplossing in de vorm van de SeaSafe behandeling. Hierbij wordt een hoogwaardige acrylcoating door een specialist aangebracht. Na afloop wordt met behulp van een UV lamp gecontroleerd of de coating overal en voldoende dik is aangebracht. 

Eerst behandelen, dan vliegen

Wij raden aan om de SeaSafe behandeling toe te passen vóórdat de drone wordt ingezet in zoute omgevingen. Indien de drone al wel is ingezet in maritieme omstandigheden dan zal de drone eerst grondig gereinigd moeten worden. 

Tarieven

Neem contact met ons op als u wilt weten wat de behandeling van uw systeem kost. Het is mogelijk om verschillende merken en typen drones te behandelen.