Bent u op zoek naar een gebruiksvriendelijke oplossing om langdurig overzicht vanuit de lucht te verkrijgen? Of het nu gaat om terreinbeveiliging, verkeersmonitoring, brandbeheersing of crowd control: een kabeldrone-oplossing is ideaal hiervoor. Bij Skytools kunt u het nieuwste kabeldronesysteem komen bekijken, op basis van de Elistair Safe-T 2 en de DJI M300.

Tethered drone

Een tethered drone of kabeldrone is een drone die middels een kabel (tether) verbonden is aan een grondstation. Een belangrijk voordeel is dat de stroom voor de energievoorziening van de drone vanaf de grond wordt aangevoerd. Dat wil zeggen dat de vliegtijd in principe onbeperkt is. Een ander voordeel is dat de datacommunicatie bekabeld kan plaatsvinden: wel zo veilig en bedrijfszeker. Een laatste voordeel is dat de drone in principe nooit kan wegvliegen, omdat deze fysiek verbonden blijft aan de grond.

Onze partner Elistair is wereldwijd toonaangevend op het gebied van kabeldronesystemen. Het nieuwste systeem betreft de Elistair SAFE-T 2, met een kabellengte van maximaal 125 meter. De kabel wordt automatisch op spanning gehouden door het liersysteem. Voor de datacommunicatie met de drone is er voorzien in een glasvezelconnectie. Het grondstation heeft een IP54 rating, dus stofdicht en bestand tegen een regenbui.

De voordelen van een tethered drone-oplossing op een rijtje:

  • ongelimiteerde vliegtijd
  • beveiligde dataverbinding tussen drone en grondstation
  • eenvoudig in gebruik
  • veilig, doordat de drone niet kan wegvliegen

Enkele toepassingsmogelijkheden voor een tethered drone-oplossing:

  • beveiliging
  • crowd control
  • (verkeers)monitoring
  • overzicht tijdens calamiteit
  • live streaming video

Krachtig en gebruiksvriendelijk

In combinatie met de DJI M300 ontstaat een zeer krachtig kabeldronesysteem. De DJI M300 vliegt zelfs nog bij slechte weersomstandigheden en kan naar wens worden uitgerust met een thermische zoomcamera of een andere payload. Dat brengt een groot aantal toepassingen met zich mee, zoals beveiliging, monitoring, crowd control en brandbeheersing.

Dankzij de gebruiksvriendelijke SAFE-T 2-oplossing van Elistair kunt u het systeem snel in gebruik nemen. Skytools helpt u hier graag bij. Natuurlijk kunnen we u ook helpen met het verkrijgen van de benodigde opleidingen en vergunningen. Want ook al is de drone verbonden aan de grond, voor de wet bent u nog altijd gewoon met een drone aan het vliegen.

Demonstratie

Wilt u vrijblijvend de mogelijkheden van het Elistair Safe-T 2 + DJI M300 kabeldronesysteem komen bekijken? Neem dan contact met ons op voor een afspraak!