Regelmatig krijgen wij bij Skytools vragen over het veilig opslaan en/of vervoeren van oude of defecte accu’s. Deze handleiding dient ter instructie van hoe u deze accu’s veilig kunt identificeren, transporteren en afvoeren.

Wat zijn de gevaren/risico’s van oude of defecte accu’s?

In de meeste hedendaagse accu’s zit de stof lithium verwerkt. Deze stof reageert met zuurstof en kan bij contact ontbranden of exploderen. Veel voorkomende oorzaken hiervan zijn een beschadigde/doorboorde accucel of kortsluiting in het elektrische circuit. Gebruik om die reden nooit een beschadigde accu of een accu die betrokken was bij een crash/incident. Ook accu’s met gezwollen cellen dient u direct af te voeren.

Wanneer is uw accu defect?

Accucellen worden steeds vaker volledig ingepakt in een harde plastic behuizing. Hierdoor is interne schade aan een accu niet altijd zichtbaar aan de buitenkant en dient u extra voorzichtig te zijn met deze accu’s.

Vallen
Indien u een accu laat vallen adviseren wij om deze minimaal 1 uur op een open plaats neer te leggen ver weg van brandbare materialen. Als u na 1 uur nog geen activiteit heeft waargenomen, kunt u de accu voorzichtig benaderen. Gebruik de achterkant van uw hand (meest gevoelig voor temperatuur) en voel goed of de accu warm/heet is. Indien dat het geval is dan laat u de accu nogmaals 1 uur op de plek liggen.
Indien u geen abnormaliteiten waarneemt aan de accu dan kunt u deze koppelen aan uw systeem waarmee u de accustatus kunt controleren, bijvoorbeeld met een LiPo checker of uw acculader. Bij voorkeur doet u dit buiten.
Indien uw systeem geen abnormaliteiten waarneemt kunt u de accu in uw drone plaatsen. Check hierbij nauwkeurig de status van de cellen en eventuele meldingen vanuit het systeem. Markeer deze accu duidelijk en houd deze nauwlettend in de gaten in de periode hierna.

Opgezwollen/Vervormd
Indien uw accu een sponsachtige structuur heeft of de plastic behuizing vervormd is, dan is uw accu defect. De sponsachtige structuur of vervorming van de behuizing is het gevolg van een opgezwollen accucel of meerdere cellen. De kans dat lithium contact kan maken met zuurstof is hierdoor hoger dan onder normale omstandigheden.

Connectoren
Accu’s worden geleverd met verschillende connectoren en configuraties. We zien bijvoorbeeld accu’s met een kabel en een connector, maar ook steeds meer accu’s met ingebouwde connectoren. In het geval dat er zichtbare beschadiging aan de connector is opgetreden, dan kunt u uw accu als defect beschouwen.

Defecte accucel
Indien u gebruik maakt van Smart Batteries dan kunt u via uw accumonitor (vaak te vinden in de app van het toestel) de status van uw cellen bekijken. Indien u na het opladen ziet dat 1 of meerdere accucellen niet volledig zijn opgeladen dan is uw accucel defect. In dat geval kunt u de gehele accu als defect beschouwen.

Wanneer is uw accu oud?

Een groot nadeel van de hedendaagse accu’s is dat deze een maximale levensduur hebben. U zult merken dat uw vliegtijd en/of stabiliteit van cellen van uw accu verminderd naarmate u de accu vaker op- en ontlaad. In sommige gevallen geeft de fabrikant een maximaal aantal cycli aan. Overschrijd deze waarde nooit. De prestatie van uw accu zal drastisch afnemen wanneer u deze accu blijft gebruiken, tevens vervalt in dit geval de garantie op uw materiaal.
In het geval dat u tijdens uw vlucht merkt dat uw accu extreem snel ontlaad of spanning verliest, dan kan dit een indicator zijn dat de levensduur van uw accu het einde nadert. In dat geval adviseren wij u om uw accu te vervangen. Let er ook op dat temperatuur en het gewicht van uw payload van grote invloed is op de prestaties van uw accu. Een oude accu gebruiken in koude temperaturen en zware payload kan resulteren in onderspanning in uw systeem. Doordat hierdoor mogelijk kritische componenten in uw drone niet meer correct of totaal niet meer kunnen functioneren, kan dit leiden tot een geforceerde noodlanding of crash.

Transporteren van oude/defecte accu’s naar uw bedrijfspand

Het kan voorkomen dat u na een crash of incident op locatie de defecte accu’s moet transporteren naar uw bedrijfspand. Dit brengt risico’s met zich mee. Het beste is daarom om te allen tijde een beschermingsoptie mee te nemen naar uw vlieglocatie. Indien dat niet mogelijk is adviseren wij een collega naar uw locatie te laten komen. Welke opties zijn er:

Zinken emmer gevuld met zand
+ Goedkoop
+ Overal verkrijgbaar
+ Open, geen complete bescherming tegen rook en gassen
– Onhandig voor transport
– Altijd zand vereist om de accu in te begraven
– Niet geschikt voor meerdere accu’s

Munitiekist
+ Goedkoop
+ Eenvoudig verkrijgbaar
+ Verkrijgbaar in verschillende maten
– Vereist verwijdering van de rubber seals
– Enkelwandig (de buitenkant wordt erg heet na ontbranding)
– Geen rookfilter

LiPo Safe Box (Bat-Safe, Zagres)
+ Ontworpen voor LiPo’s
+ Dubbelwandig uitgevoerd (hitte aan de buitenzijde na ontbranding is beperkt)
+ Uitgerust met rookfilter
+ Verkrijgbaar in verschillende maten
+ Is in sommige gevallen uitgevoerd met een kabelinvoer voor laadkabels
– Relatief duurder
– Minder opslagruimte door dubbelwandig ontwerp

Skytools adviseert om minimaal een munitiekist te gebruiken voor het transport van uw oude en defecte accu’s. Een speciaal ontworpen LiPo Safe Box kist biedt een extra laag en bescherming en wordt door Skytools aangeraden.

Oude of defecte accu’s vormen, ook na bovenstaande beschermingsopties, een verhoogd risico op ontbranding en bijbehorende schade. Let er daarom op dat u deze accu’s niet onbeheerd in uw voertuig laat liggen.

De oude/defecte accu’s ontladen

Op het moment dat u de oude of defecte accu’s op uw locatie heeft, moet de batterij ontdaan worden van de elektrische lading. Dit is de meest gevoelige stap in het ontlaad proces en plaats om die reden de accu inclusief de beschermingsmethode op een plek vrij van brandbare materialen.

De volgende stappen zijn afhankelijk van de fabrikant van uw accu. In het geval dat u een accu heeft met een losse en/of een standaard connector (XT of Multiplex connectoren etc.) kunt u een lamp aansluiten op de accu. Laat de accu liggen totdat de lamp volledig gedoofd is. Als de lamp helemaal uit is adviseren wij de accu nog minimaal 1 uur te laten liggen. Op die manier bent u er zeker van dat de accu volledig ontladen is.

Voor informatie kunt u te allen tijde contact opnemen met onze Technische Dienst.

De meeste (DJI) accu’s hebben echter tegenwoordig ingebouwde connectoren en kunnen niet volgens bovenstaande procedure worden ontladen. De enige mogelijkheid is om de defecte accu’s in het toestel te plaatsen en de motoren te laten draaien. Deze methode adviseren wij niet! Het is veiliger om deze stap over te slaan en door te gaan naar de volgende stap, het neutraliseren van de accu.

De accu neutraliseren

De laatste stap die u moet nemen voordat u uw accu afvoert is het neutraliseren van de accu. Het neutraliseren zorgt ervoor dat uw accu volledig onklaar wordt gemaakt en ontladen is. Het neutralisatie proces is als volgt:
1. Vul een bak/emmer met kraanwater en zet deze bij voorkeur buiten. Indien u daar de mogelijkheid niet toe heeft, adviseren wij de bak op een plaats vrij van brandbare materialen te plaatsen.
2. Voeg hier ca. 30 gram keukenzout (NaCL) per liter water aan toe
3. Sluit de bak/emmer af. Tijdens het neutraliseren kunnen er gassen vrijkomen
4. Laat de accu minimaal 1 week (bij een niet-ontladen accu 2 weken) in het water liggen

De accu afvoeren
Uw accu is na bovenstaande stappen gereed om af te voeren. Uw oude accu’s kunt u inleveren bij de milieustraat onder chemisch- of restafval. Vraag bij voorkeur aan een medewerker van de milieustraat waar u de neutrale accu’s kunt weggooien.