loader-image
Kreekkade 1A - 3274 KA Heinenoord - +31 (0)186 604 497 - info@skytools.com

Flyability Elios nu te huur bij Skytools

Lastig te bereiken locaties inspecteren met de Flyability Elios

In principe zijn drones het perfecte gereedschap voor het uitvoeren van inspecties van gebouwen, bruggen, industriële installaties en andere locaties die vanaf de grond lastig te bereiken zijn. Er is alleen één maar: een drone moet altijd enige afstand aanhouden van obstakels en kan in een complexe omgeving niet buiten het zicht van de piloot worden gevlogen. De Flyability Elios biedt uitkomst.

Koolstoffiber rolkooi

De Flyability Elios is een drone die gekenmerkt wordt door een uniek ontwerp. Het hart van het systeem wordt gevormd door een quadcopter die cardanisch is opgehangen in een lichtgewicht koolstoffiber rolkooi. Daardoor kan de drone zonder gevolgen langs muren rollen of zelfs tegen hindernissen aanvliegen. Dat maakt de drone onder meer geschikt voor (indoor) inspecties van pijpleidingen, mangaten, schoorstenen, opslagtanks, installaties en andere lastig te bereiken locaties.

RGB en infrarood

Voor het uitvoeren van de inspectie is de Flyability Elios voorzien van een dubbele camera, met een HD RGB-sensor die opnamen maakt in het visuele lichtspectrum en een thermische (warmtebeeld)sensor. Om ook in donkere situaties ingezet te kunnen worden zijn er een aantal high intensity leds aangebracht op de cameramodule, zodat de drone desgewenst zelf het te inspecteren onderwerp kan belichten.

Draadloze verbinding

Via een 2,4 GHz draadloze verbinding kan de operator live meekijken met de dronecamera. Een tablet op de zender brengt de beelden haarscherp in beeld, terwijl de app ook actuele vluchtgegevens en telemetrie laat zien. De beelden die draadloos binnenkomen worden direct weggeschreven op een geheugenkaartje zodat deze na afloop van de inspectievlucht nog eens nader bestudeerd kunnen worden.

Flyability Elios camera

Industriële gebruikers

Het systeem werd ontwikkeld met industriële gebruikers in het achterhoofd. Zo kan de drone ingezet worden bij omgevingstemperaturen tussen de 0 en 50 graden Celcius. De accu kan in een paar seconden verwisseld worden. De vliegtijd per accu bedraagt ongeveer tien minuten.

Kosten besparen

De voordelen van deze bijzondere inspectiedrone zijn evident: niet alleen kan de drone op plekken komen die voor mensen niet of lastig te bereiken zijn, ook kunnen inspecties veiliger en sneller worden uitgevoerd. Daardoor heeft u minder downtime en kunt u besparen op kosten voor steigerbouw of andere ondersteunende maatregelen die bij een traditionele inspectie komen kijken.

Huren

Bij Skytools kunt u de Flyability Elios zowel met als zonder operator huren. Heeft u nog niet eerder met deze bijzondere drone gevlogen, dan is het mogelijk om daarvoor eerst een speciale training bij ons te doorlopen. Indien u al in het bezit bent van een Flyability Elios praktijkcertificaat, dan kunt u direct aan de slag.

Related Posts
Skytools gaat partnerschap aan met FlyabilitySkytools gaat samenwerking aan met inspectiedrone-fabrikant Flyability
[vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1
Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder uw gegevens in en blijf op de hoogte.

Aanmelden nieuwsbrief