Drones zijn een belangrijk onderdeel van uw bedrijf of organisatie en u gaat ervan uit dat het materiaal te allen tijde werkt wanneer u klaar bent om een project uit te voeren. Terecht, vinden wij bij Skytools. Desalniettemin zijn er veel factoren die invloed kunnen hebben op de vliegeigenschappen van uw drone. Om die reden zijn onderhoudsmomenten en tijdige reparatie van componenten en onderdelen een belangrijk onderdeel bij het vliegen met drones. Ook het up-to-date houden van uw drone en andere apparatuur is van groot belang bij uw werkzaamheden met drones.

Onderhoud

Drones worden steeds geavanceerder, kunnen beter tegen neerslag en wind, en er worden steeds meer sensoren en fail-safe functies ingebouwd. Maar hoe kan ik controleren of er geen interne slijtage plaatsvindt in de drone? Wederom biedt Skytools u het antwoord. Ons serviceteam is opgeleid en gecertificeerd om aan de meeste typen drones onderhoud uit te voeren.

Tevens zien we dat steeds meer bedrijven meerdere drones zelf in bezit hebben en als een stuk gereedschap inzetten. Wij bieden de optie voor bedrijven met meerdere drones om het onderhoud bij u op locatie te doen. Ons onderhoudsteam komt met een speciaal ingericht voertuig bij u langs om het onderhoud aan uw toestellen te doen, ook heeft ons team een spare-drone bij zich zodat tijdens het onderhoud uw mensen door kunnen gaan met hun dagelijkse werkzaamheden.

Ons serviceteam bekijkt zowel de binnen- als buitenkant van de drone en documenteert alle bevindingen in een rapportage. U hoeft zich geen zorgen te maken over de garantie. Indien uw drone nog in de garantieperiode zit, dan blijft u die garantie behouden.

Iedere handeling die wij intern of extern aan uw drone uitvoeren wordt gedocumenteerd. Al dit (beeld)materiaal wordt vervolgens bijgevoegd in de onderhoudsrapportage die u van ons krijgt zodra het onderhoud is afgerond.

In het geval dat wij componenten of onderdelen tegenkomen die gerepareerd moeten worden, dan nemen wij contact met u op en vragen uw akkoord op de reparatie. Op die manier wordt u niet geconfronteerd met onverwachte kosten.

Preventief vervangen

Drones zijn geavanceerde machines met veel bewegende onderdelen. Met name deze bewegende onderdelen zijn onderhevig aan slijtage. Zo moeten propellers en motoren regelmatig gecheckt worden op slijtage of andere afwijkingen.

Ons serviceteam is erop getraind om te zoeken naar deze slijtages en afwijkingen, en kan deze reparaties direct voor u uitvoeren. Uiteraard gebruiken wij daar alleen componenten voor die door de fabrikant worden erkend.

Iedere vervanging van een onderdeel wordt door ons gedocumenteerd, zodat u precies weet wat wij voor u hebben gedaan. Uiteraard krijgt u van ons de keuze of u de vervangen onderdelen mee wilt nemen of achter wilt laten bij Skytools. Snelle en transparante service, dat is onze kracht.