Sinds kort heeft Skytools een nieuwe General Manager: Fons Aarts. Fons heeft een achtergrond in de bemande luchtvaart, maar is bijzonder geïnteresseerd in de wereld van de onbemande luchtvaart. In dit bericht stelt Fons zich graag even verder aan u voor.

Mijn naam is Fons Aarts. In 1980 ben ik mijn carrière begonnen bij de luchtmacht als KVV vlieger waarna ik ben overgestapt op de burgerluchtvaart. Via business aviation doorgegroeid naar Cargo operations en uiteindelijk passagiersmaatschappijen, waar ik als gezagvoerder en management piloot heb gewerkt voor verschillende airlines in Europa, Azië en het Midden Oosten. Qua types heb ik gevlogen op alle Fokkers (F-27 tot en met F-100) en uiteindelijk Boeing waar ik na 40 jaar bemande luchtvaart ben geëindigd op de Boeing 737. Daarnaast ben ik een gecertificeerd vlieg- en CRM (human performance en crew resource management)-instructeur.

Medio 2020 was ik toe aan een nieuwe uitdaging en heb toen met een collega-piloot besloten mij te gaan richten op de onbemande luchtvaart. Ik heb in november 2020 mijn RPA-L brevet gehaald. Langs deze weg ben ik ook in contact gekomen met Skytools, waar de positie van General Manager vacant was. Vanuit mijn ervaring met mijn eigen bedrijf als luchtvaartconsultant ben ik toen met Skytools tot overeenstemming gekomen en aangesteld als General Manager.

Alhoewel nog vrij nieuw in de dronesector, denk ik dat ik met mijn achtergrond en ervaring veel voor Skytools en onze klanten kan betekenen. Ik typeer mezelf als communicatief, klantgericht, probleemoplossend en innovatief. Verder heb ik veel ervaring met internationale aviation consultancy. Ik wend deze kennis en ervaring graag aan om bedrijven en overheden verder te helpen door (pro)actief mee te denken en samen met het team van Skytools tot waardevolle oplossingen te komen.

Graag nodig ik u uit om eens kennis te maken. Dat kan op ons kantoor in Heinenoord, maar ik kom ook graag naar u toe. U kunt mij mailen via fons@skytools.com of bellen op +31682822863. Graag tot ziens!