Skytools ondersteunt drone-operators en bedrijven die drones willen inzetten op alle mogelijke manieren. Niet alleen kunnen klanten bij ons terecht voor de aankoop of verhuur van drones, payloads en accessoires, ook is het mogelijk om bij Skytools aan te kloppen voor het laten uitvoeren van de wat complexere dronevluchten. Onze operationele ontheffing in de Specific categorie stelt ons bijvoorbeeld in staat om in gecontroleerd luchtruim of buiten de daglichtperiode te opereren.

Specific categorie: meer mogelijkheden

In de nieuwe Europese regelgeving voor drones worden er twee risicocategorie├źn onderscheiden: de Open categorie voor dronevluchten met een laag risico, en de Specific categorie voor dronevluchten met een wat hoger risico. De Specific categorie biedt dus meer mogelijkheden, maar er worden dan ook zwaardere eisen aan de operator gesteld.

Om te mogen vliegen in de Specific categorie moet u als operator beschikken over een operationeel handboek, waarin alle voorgenomen soorten dronevluchten worden omschreven. Deze wordt door de Inspectie Leefomgeving en Transport beoordeeld, voordat er een operationele autorisatie (vergunning) wordt afgegeven. Dit is een langdurig en kostbaar traject, waar niet iedere drone-operator op zit te wachten.

Ondersteuning

Vliegt u zelf in de Open categorie, en heeft u incidenteel ondersteuning nodig bij het uitvoeren van de wat complexere dronevluchten in de Specific categorie, bijvoorbeeld omdat u een dronevlucht in gecontroleerd luchtruim (CTR) of boven een haven- of industriegebied wilt uitvoeren? Dan kan Skytools u daarbij ondersteunen.

Skytools kan de beoogde dronevluchten van A tot en met Z uitvoeren, inclusief vluchtvoorbereiding, het beschikbaar stellen van de benodigde apparatuur, het aanvragen van aanvullende autorisaties (in het geval van gecontroleerd luchtruim) en het inschakelen van gekwalificeerde dronepiloten en eventueel observers.

Natuurlijk is onze dienstverlening ook beschikbaar voor partijen die zelf helemaal niet actief zijn als het gaat om het vliegen met drones, maar die wel op incidentele of terugkerende basis dronevluchten willen laten uitvoeren door een gecertificeerde partij.

Dit zijn de operationele mogelijkheden die Skytools biedt met toestellen tot 25 kg:

  • dronevluchten in gecontroleerd luchtruim (CTR), inclusief de binnenring;
  • dronevluchten boven haven- en industriegebieden;
  • dronevluchten in de bebouwde omgeving;
  • dronevluchten buiten de uniforme daglichtperiode (UDP);
  • dronevluchten boven (spoor)wegen.

Apparatuur en piloten

Skytools beschikt over een uitgebreide collectie aan drones en payloads. We kunnen dus de meest uiteenlopende soorten dronevluchten uitvoeren. Onze piloten hebben veel vliegervaring met verschillende toestellen. Ook kunnen wij indien nodig een RT-operator inschakelen om het radiocontact met een verkeerstoren te onderhouden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw dronevluchten door Skytools te laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op!