Drone Volt, gespecialiseerd in embedded artificial intelligence en fabrikant van civiele drones voor professionals, is 100% eigenaar geworden van Skytools. Op 8 december 2021 werd hiertoe een intentieverklaring ondertekend. Op 18 januari 2022 werd de overname voor het eerst openbaar gemaakt.

Om de overname te kunnen bekostigen heeft Drone Volt begin december 2021 extra werkkapitaal aangetrokken. De aandelen zijn in één tranche overgenomen. Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt. Dankzij de kapitaalverhoging wordt Drone Volt in staat gesteld om acquisities te doen en daarmee het marktaandeel in strategische geografische gebieden, het product- en dienstenaanbod en de omzet uit te breiden.

Skytools realiseert een omzet van meer dan een miljoen euro per jaar met de verkoop en verhuur van drones, onderhoud, training en andere dienstverlening. Door synergieën te creëren met Aerialtronics en de andere dochterondernemingen wil Drone Volt de activiteiten in Nederland en Noord-Europa verder uitbouwen.

“Deze acquisitie is een aanvulling op ons aanbod in Nederland en Noord-Europa. We krijgen zo de beschikking over mensen die ervaring hebben met de distributie van drones en diensten, en toegang tot nieuwe klanten aan wie we onze volledige catalogus kunnen aanbieden”, zegt Mark Courcelle, directeur van Drone Volt. “Met deze overname bouwen we voort op het succes van de overname en de integratie van Aerialtronics. We zijn ervan overtuigd dat we synergieën binnen de groep kunnen bewerkstelligen om de groei en winstgevendheid van onze activiteiten te versnellen.”

Fons Aarts, General Manager Skytools, zegt: “Dankzij de overname door Drone Volt kunnen we onze dienstverlening aan professionele gebruikers van drones verder verbeteren. Zo kunnen we de levertijden van drones en randapparatuur omlaag brengen en ons aanbod van producten en diensten uitbreiden.”

In de loop van 2022 zal Skytools verhuizen van de huidige vestiging in Heinenoord naar Unmanned Valley bij Katwijk, waar ook Aerialtronics gevestigd is.

Over Skytools

Skytools (www.skytools.com) legt zich toe aan de verkoop en verhuur van drones aan professionele gebruikers. Daarnaast biedt Skytools advies, opleidingen en technische ondersteuning. Skytools is DJI Enterprise dealer en ISO 9001 & ISO 27001 gecertificeerd.

Over Drone Volt

Drone Volt Groep (www.dronevolt.com) is internationaal toonaangevend op het gebied van professionele civiele drones en embedded artificial intelligence. Met de merken Drone Volt, Aerialtronics, DanDrone en nu ook Skytools ontwikkelt de groep innovatieve oplossingen voor de energie-, bouw-, civiele techniek- en beveiligingsindustrieën voor toepassingen zoals inspectie, bewaking, oppervlaktebehandeling, thermografie en zoek- en reddingsmissies.