Als drone-operator bent u vaak onderweg en komt u op afgelegen plekken. Hoe handig is het om onderweg accu’s te kunnen opladen, op locatie gegevens te verwerken of zelfs een klant of collega live te laten meekijken met een drone-operatie. Skytools biedt nu de mogelijkheid aan om uw bedrijfswagen te laten ombouwen naar een professionele drone command vehicle. Van zelfstandige ondernemers tot veeleisende hulpdiensten: Skytools biedt voor iedereen een oplossing op maat.

Ondersteuning in het veld

Bij Skytools weten we uit ervaring wat er komt kijken bij drone-operaties in het veld. Van het onderweg opladen van accu’s en het veilig opbergen van kwetsbare apparatuur tot en met de opslag van data en het bekijken van beelden op externe monitors: eigenlijk wil je als dronepiloot altijd en overal kunnen beschikken over een mobiele combinatie van kantoor en onderhoudsruimte. Een drone command vehicle is dan het antwoord.

Basis drone command vehicle

Als basis voor een eenvoudige drone command vehicle kunt u denken aan een bestelbus van het formaat Volkswagen Caddy. Skytools brengt vervolgens betimmering, stoffering en afwerking aan die volledig afgestemd wordt op uw wensen. Denk aan mogelijkheden om uw drones en payloads te vast te zetten en op te bergen, een elektrische installatie met zowel 12v als 220v aansluitingen, en eventueel het inbouwen van een monitor die u op uw controller kunt aansluiten.

Uitgebreidere varianten

Grotere drone command vehicles kunnen bijvoorbeeld uitgebreid worden met meerdere opbergplekken voor (kabel)drones, een voorziening om grote hoeveelheden data op te slaan, meerdere schermen en werkplekken of zelfs een volledige computer, voorzieningen voor radiocommunicatie met de luchtverkeersleiding (RT), ruimte voor een 220v generator tot en met 4G livestreamingfaciliteiten aan toe.

Voorbeelden

Om een idee te geven van de mogelijkheden geven we hieronder drie voorbeelden weer van ombouwprojecten die we hebben uitgevoerd voor uiteenlopende opdrachtgevers.

Voorbeeld 1: droneteam brandweer

Voor het droneteam van Brandweer Nederland verzorgde Skytools de ombouw van een VW Transporter naar een drone command vehicle met opbergruimte voor meerdere drones, een 220v generator, twee werkplekken met meerdere schermen aan de wand, een ingebouwde RT installatie, ophangbeugels voor de remote controllers (incl laadkabel) en een wifi hotspot.

Voorbeeld 2: aerial videobedrijf

In opdracht van een zelfstandig ondernemer in de hoek van aerial videoproductie bouwde Skytools een compacte bestelbus om tot mobiele regiewagen, inclusief 12v aansluitingen en omvormer voor 220v, rails om apparatuur vast te zetten, externe aansluiting voor een generator of stopcontact met mogelijkheid om de tweede interne accu op te laden, en een monitor waarop een regisseur kan meekijken tijdens een drone-opname.

Voorbeeld 3: ANWB servicewagen

Ter ondersteuning van toekomstige BVLOS dronevluchten met het oog op medische spoedtransporten vroeg de ANWB aan Skytools om een bus van het type VW Transporter om te bouwen naar mobiele servicewagen voor drone-operaties. Naast opbergmogelijkheden voor drones en accessoires werd de wagen voorzien van een werkblad, monitor, omvormer en diverse elektrische aansluitpunten.

Werkwijze

Geïnteresseerd in de mogelijkheid om uw voertuig om te laten bouwen naar een drone command vehicle? Tijdens een kennismakingsgesprek inventariseren we uw wensen en vertellen we u meer over de mogelijkheden. Daarna stellen we een offerte op. Na uw akkoord bouwen we uw voertuig conform specificatie in onze werkplaats om.