DJI heeft onlangs een uitgebreide firmware-update beschikbaar gesteld voor de DJI M300. Er zijn nieuwe features toegevoegd en er zijn verbeteringen doorgevoerd op het gebied van dataveiligheid. Onze supportmedewerker Didier neemt de belangrijkste wijzigingen met u door.

Pre-flight checklist

Eén van de veranderingen waar u direct mee te maken krijgt als u de drone opstart is de nieuwe pre-flight checklist. U krijgt in één oogopslag te zien waar u allemaal aan moet denken voordat u de voorgenomen vlucht uitvoert.

Maintenance log

Een andere belangrijke toevoeging betreft het automatisch gegenereerde maintenance log (onderhoudslogboek). Deze functie helpt u bij het beheer van uw drone en het plannen van onderhoud.

Coordinated turn

De firmware-update heeft ook invloed op het vlieggedrag van de M300. Zo is het nu mogelijk om vloeiende bochten te maken, een zogenaamde coordinated turn.

Offline updates

Om gebruikers in staat te stellen hun DJI M300 volledig offline te gebruiken (dus niet gekoppeld aan het internet) is het met de nieuwe firmware mogelijk om offline updates uit te voeren via een sd kaart.

Data encryption

Ook op het gebied van dataveiligheid is er het nodige verbeterd. Dankzij data encryption is het mogelijk om alle data die tijdens een vlucht op de geheugenkaart in de drone wordt weggeschreven te versleutelen.

Homepoint maken van pinpoint

Wilt u tijdens de vlucht een ander homepoint instellen? Dat is geen probleem met de functie homepoint maken van pinpoint. U wijst eenvoudig een nieuw homepoint aan op de kaart en klaar bent u.

Panorama mode

Dankzij de nieuwe Panorama mode is het mogelijk om bij gebruik van de H20 of H20T volledig automatisch een serie foto’s te maken ten behoeve van een 360º foto.

Updateservice

Indien u een DJI M300 RTK aanschaft bij Skytools, dan kunt u ervan uitgaan dat deze voorzien is van de meest recente softwareversie. Bestaande klanten kunnen de updateprocedure desgewenst door ons laten uitvoeren. Mocht u de update zelf willen uitvoeren, dan raden we aan om na afloop eerst een proefvlucht te maken voordat het systeem weer wordt ingezet.