DJI heeft een grote firmware-update beschikbaar gesteld voor de DJI M300 RTK. De nieuwe firmware brengt belangrijke verbeteringen met zich mee, waaronder de mogelijkheid om in Atti modus te vliegen, gebruik te maken van netwerk RTK, de zoomfunctie van de H20 camera te bedienen via een scrollwieltje en een externe tablet op de Smart Controller als display te gebruiken.

Nieuwe functionaliteiten

De firmware-update betreft niet alleen de M300 drone zelf, maar ook de Smart Controller Enterprise, de BS60 Battery Station, de TB60 accu’s en de Zenmuse H20(T) camera. Ook de DJI Pilot app waarmee de drone wordt bestuurd heeft een update gekregen.

De update biedt een aantal functionaliteiten die onontbeerlijk zijn voor professionele gebruikers, waaronder de mogelijkheid om in Atti mode te vliegen (te selecteren via de flight mode schakelaar) en om verbinding te maken met een RTK correctienetwerk. Hiertoe dient een optionele dongle – desgewenst leverbaar via Skytools – in de Smart Controller geplaatst te worden.

Een andere interessante toevoeging betreft om een externe tablet op de controller te plaatsen en deze als display te gebruiken (let wel: de Crystalsky monitor is helaas niet bruikbaar in combinatie met de DJI M300 RTK). Ook welkom is de mogelijkheid om de zoomfunctie van de H20(T) camera te bedienen middels een scrollwieltje op de controller.

Updateservice

Indien u een DJI M300 RTK aanschaft bij Skytools, dan kunt u ervan uitgaan dat deze voorzien is van de meest recente softwareversie. Bestaande klanten kunnen de updateprocedure desgewenst door ons laten uitvoeren. Mocht u de update zelf willen uitvoeren, dan raden we aan om na afloop eerst een proefvlucht te maken voordat het systeem weer wordt ingezet.