Wat kun je verwachten van de opleiding tot RPA-L dronepiloot die Skytools verzorgt? Wat voor achtergronden hebben de cursisten en met wat voor doel doorloopt men de theorie- en praktijktraining? We vroegen drie van onze cursisten naar hun beweegredenen om bij ons de RPA-L training te doorlopen en naar hun ervaringen met het theoriegedeelte.

Nihat Turgut (Brandweer Rotterdam-Rijnmond)

“Ik ben sinds 2005 werkzaam bij de brandweer. Toen twee jaar geleden het droneteam van de gezamenlijke brandweer werd opgestart, was ik direct geïnteresseerd om daar deel van uit te maken. Nu draai ik al mee als observer en payload operator bij het droneteam. Na deze cursus is het de bedoeling dat ik daadwerkelijk als dronepiloot aan de gang ga.

Ons team beschikt momenteel over drie drones: twee DJI Matrice 210s en een Inspire. Die Inspire gebruiken we vooral om mee te oefenen. Tijdens een inzet maken we vooral gebruik van warmtebeeldcamera’s. Denk aan het in kaart brengen van hotspots tijdens een brand of het opsporen van vermiste personen. Ook assisteren we de politie wel eens met verkeersongevallenanalyses. Thuis heb ik ook een drone: de Mavic Air. Daar vlieg ik wel eens mee om wat meer behendigheid te krijgen. Het is wel heel anders vliegen dan met een Inspire.

Ik zit nu in de tweede dag van de theoriecursus. De materie is erg breed. Veel dingen komen op zich al wel bekend voor maar vallen nu pas op zijn plek. Ik kom er nu pas achter hoe complex een drone eigenlijk is, dat maakt het interessant. Ik ben me er nu ook meer van bewust hoe het luchtruim in elkaar zit en dat je te maken hebt met andere luchtruimgebruikers.”

René van der Hart (Landmeetkundig Adviesbureau Van der Hart-Survey)

“Voorheen werkte ik bij Geo Infra, daar ben ik in aanraking gekomen met drones. Daar zag ik al snel de voordelen in van deze techniek. Ik heb nu een zelfstandig adviesbureau. Enige tijd geleden heb ik een DJI Phantom 4 aangeschaft, maar ik kwam er al snel achter dat ik deze niet zomaar beroepsmatig mocht inzetten. Daarom volg ik nu bij Skytools de opleiding RPA-L. Ik wil ook een ROC-vergunning gaan aanvragen, voordat op 1 juli de nieuwe Europese regelgeving voor drones ingaat.

Ik wil de drone onder meer gaan gebruiken om kustlijnen vast te leggen bij laag water, ten behoeve van vooroeverbestortingen. Middels 3D modellen is veel beter in te schatten hoeveel materiaal er nodig is. Een andere toepassing is het meten van de hoeveelheid slib in een slibdepot. Met de drone kun je zo een nulmeting uitvoeren van het lege depot, vervolgens wordt na het storten van het slib een herhalingsmeting uitgevoerd. Van beide metingen word een 3D-model gegenereerd waarmee een volumeberekening gemaakt kan worden. Het voordeel hiervan is dat een groot en moeilijk bereikbaar terrein in relatief kort tijdsbestek gemeten kan worden. Ik maak gebruik van Pix4D voor het maken van de 3D modellen.

De RPA-L opleiding is pittig maar wel interessant. Vooral de vele afkortingen en de wet- en regelgeving zijn lastig. Het wordt wel op een goede manier gebracht. Veel dingen komen toch wel in de praktijk wel van pas, bijvoorbeeld als het gaat om de werking van GPS en het werken met accu’s. Alhoewel ik in het verleden wel heb gewerkt met fixed-wing drones zoals de eBee denk ik dat ik in de toekomst toch wel alles zal doen met behulp van multirotors.”

Derk-Jan Mulder (Koninklijke Van Oord)

“Bij Van Oord wordt al volop gebruik gemaakt van drones. Nu gaat het nog om een klein droneteam, omdat we alleen maar binnen Nederland werken, maar we willen natuurlijk ook in het buitenland aan de gang. De Europese regelgeving gaat daar hopelijk bij helpen. Van Oord heeft een eigen ROC en alle dronepiloten moeten dus minimaal RPA-L hebben. Vandaar dat ik op cursus ben gestuurd.

Bij Van Oord gebruiken we drones bijvoorbeeld voor het inmeten van reclamation sites, voor het meten van zandvolumes en voor het controleren van het grondniveau. Bij onze offshore-tak worden veel pijpleidingen bedolven onder een laag stenen en dan is het handig als we zelf in staat zijn om de stockpiles met steen zelf in te meten voordat ze aan boord geladen worden. Ook gebruiken we drones bij de zandopslag op verschillende locaties, om te meten hoeveel zand er bij is gekomen of weggehaald is. Dat gaat veel sneller, maar nog belangrijker ook veel veiliger, als toen een landmeter dat nog te voet moest doen.

De opleiding is duidelijk en interessant, de regelgeving is voor mij echt wel nieuw. De eigenaardigheden van GPS ken ik al wel, maar zoiets als de hoogtebepaling in ft en ten opzichte van grondniveau is dan wel weer anders dan wat ik gewend ben. De opleiding bereid me goed voor op mijn nieuwe taken. Ook al komt er Europese regelgeving aan, een RPA-L en ROC zijn wel een goede basis, omdat Nederland naar mijn idee toch wel voorop loopt op dit gebied.”

Bekijk ons RPA-L opleidingsaanbod