loader-image
Kreekkade 1A - 3274 KA Heinenoord - +31 (0)186 604 497 - info@skytools.com

VEELGESTELDE VRAGEN

Algemeen

Het Unmanned Flight Agreement is er voor bedrijven en organisaties die drones willen implementeren in hun bedrijfsvoering. Het leaseplan is er voor iedereen die in het bezit is van ROC (RPAS Operator Certificate) of ROC-Light (RPAS Operator Certificate-Light).

UFA – Unmanned Flight Agreement
ROC(-L) – RPAS Operator Certificate (-Light)
BvI – Bewijs van Inschrijving
S-BvL – Speciaal Bewijs van Luchtwaardigheid

Unmanned Flight Agreement

De Unmanned Flight Agreement, is een overeenkomst tussen een bedrijf / organisatie welke drones wil implementeren in zijn of haar bedrijfsvoering zonder de complexiteit van de papierwinkel en zonder grote investeringen te doen. Skytools maakt het mogelijk om per direct te kunnen vliegen conform de geldende wet- en regelgeving.

Skytools biedt een UFA voor minimaal 24 maanden Dit is bepaald aan de hand van de geschatte economische levensduur van het lease-object. De geschatte economische levensduur van drones is 24 maanden.

Huur

Je vraagt de materialen aan op de Skytools website en wacht op onze bevestiging. Je haalt de materialen bij ons op. Na het vliegen van je project breng je de spullen weer terug of wij halen ze weer op. Wij zullen de spullen checken en weer klaar maken voor de volgende klant. Is er niets kapot of kwijt en werkt alles naar behoren, dan ronden wij de huurperiode af.

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Onze locatie is alleen bedoeld voor het afhalen en terugbrengen van apparatuur. De enige en snelste manier om dit te doen is via onze website, mocht je hulp nodig hebben of een urgente aanvraag hebben, bel dan even met het Skytools Team: 0186 604 497

Je kunt de gehuurde materialen, de dag voorafgaand aan je huurdag vanaf 14.00 uur ophalen. Alle apparatuur dient de dag opvolgend aan de huurdag voor 12.00 uur te worden geretourneerd.

Het materiaal van Skytools is 24/7 leverbaar dus ook tijdens het weekend en feestdagen kun je bij ons terecht tussen 08.00 en 17.00 uur.

Nee, momenteel kan het gehuurde materiaal alleen ingeleverd worden op de Kreekkade 1A, te Heinenoord. Wel is het mogelijk om in overleg te kijken naar andere opties. Bijvoorbeeld als een transport van Skytools op de route langs je adres komt.

Indien je de huurperiode wilt verlengen kun je  (telefonisch) contact opnemen met Skytools. Indien het materiaal niet door een andere klant is gereserveerd, kan de huurperiode verlengd worden. Dit moet uiterlijk 24 uur voor het aflopen van de huurperiode doorgegeven zijn aan Skytools. Wanneer dit tijdig gebeurd zal Skytools ervoor zorgen dat er een nieuwe/aangepaste huurovereenkomst naar je wordt opgestuurd. Skytools moet een getekende versie hiervan in haar bezit hebben vóór het ingaan van de verlenging van de huurperiode.

Indien materiaal niet op tijd geretourneerd is, en Skytools niet op de hoogte is gebracht van de extra tijd, zullen de kosten worden doorberekend aan de klant. Per dag dat het materiaal te laat is zal een dag worden doorberekend.

Nee, je betaalt het bedrag dat bepaald is in de huurovereenkomst.

Alvorens het materiaal ons magazijn verlaat moet de klant een huurovereenkomst tekenen. De klant verklaart bij het zetten van zijn handtekening dat hij het materiaal in goede en werkende staat heeft ontvangen. Indien gewenst kan de klant aanwezig zijn bij het testen om er zeker van te zijn dat dit werkt (eventueel in combinatie met zijn systemen). Mocht er dus huurmateriaal verloren gaan of defect raken door misbruik van de klant, dan is de klant volledig aansprakelijk voor alle kosten die daardoor worden gemaakt. De klant dient bij ontdekking van defect of zoekgeraakt materiaal Skytools direct op de hoogte te brengen.

Skytools zal defect materiaal retourneren aan de fabrikant. Indien uit onderzoek van de fabrikant blijkt dat het materiaal defect is geraakt door misbruik, zullen de reparatie- en verzendkosten worden doorberekend aan de klant.

Skytools zal in geval van diefstal aangifte doen bij de Politie.

In het geval dat materiaal is zoekgeraakt, zullen de kosten voor aanschaf van het zoekgeraakte materiaal worden doorberekend aan de klant. De klant betaalt de nieuwwaarde van het materiaal.

Alle extra kosten worden doorberekend aan de klant. De klant kan in het vervolg geen materiaal meer huren bij Skytools.

Zie “materiaal defect na misbruik door klant of materiaal gestolen/zoek geraakt”.

Skytools zorgt ervoor dat alle batterijen volledig geladen zijn alvorens deze ons pand verlaten. Graag de batterijen volledig geladen retourneren zodat andere klanten deze direct kunnen huren.

Het gehuurde materiaal moet worden ingeleverd op de manier zoals het aan je is afgegeven. Wanneer blijkt dat het materiaal voorzien is van accessoires, stickers, verf of andere afwijkende toevoegingen/aanpassingen, dan worden de kosten voor schoonmaak en/of herstel tot originele staat aan de klant doorberekend.