DJI heeft een nieuw topmodel inspectiedrone gelanceerd: de Matrice 300 RTK. De drone combineert een ongekend lange vliegtijd met de mogelijkheid om maar liefst drie verschillende payloads te bevestigen. Samen met de M300 RTK introduceert DJI ook een nieuwe inspectiecamera, de Zenmuse H20. Zowel drone als payload kunt u binnenkort bij Skytools komen bekijken.

Nieuwe standaard

Met de M300 RTK zet DJI een nieuwe standaard op het gebied van commerciële drones. Het toestel biedt een vliegtijd die kan oplopen tot maar liefst 55 minuten. U kunt drie verschillende payloads monteren, zoals een thermische camera, zoomcamera en led schijnwerper. De drone is dankzij een IP45 rating bestand tegen regen.

De M300 RTK kan voorzien worden van drie payloads

Geschikt voor complexe omgevingen

Dankzij RTK GPS en de toevoeging van obstakeldetectie in zes richtingen kunt u de drone in de meest complexe omgevingen inzetten. Het is tijdens een vlucht zelfs mogelijk om de besturing van de drone over te dragen aan een andere piloot. Dat brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee als het gaat om operaties op grotere afstand of achter objecten.

Extra betrouwbaar

Om de betrouwbaarheid van het systeem te vergroten zijn de meest kritieke componenten redundant uitgevoerd: zowel kompas, IMU, accu als barometer zijn in tweevoud aanwezig. Dankzij een nieuw UAV Health Management System is de status van de componenten in één oogopslag af te lezen. Ook firmware updates kunnen met één klik worden doorgevoerd.

Alle kritische onderdelen van de M300 RTK zijn redundant uitgevoerd

Nieuwe inspectiecamera

Tezamen met de M300 RTK heeft DJI een nieuwe payload ontwikkeld, de Zenmuse H20. Het gaat om een 23x zoomcamera met een resolutie van 20 megapixels. Naast de zoomcamera is er ook voorzien in een camera met een groothoeklens en een laser range finder, met een bereik van 1.200 meter. De payload is er ook in een variant met radiometrische warmtebeeldcamera, de H20T.

De nieuwe Zenmuse H20 zoomcamera met laser range finder. De H20T biedt daarnaast een warmtebeeldcamera

Compatibel met bestaande payloads

U kunt de M300 RTK uitrusten met uiteenlopende payloads, waaronder de nieuwe Zenmuse H20 en H20T, de Zenmuse XT2 en XT S thermische camera’s, en de Zenmuse Z30 zoomcamera. Ook is het toestel compatible met third-party payloads zoals de Wingsland Z15 gimbal spotlight.

Controller

U bestuurt de M300 RTK met de nieuwe Smart Controller Enterprise. Deze biedt een groot bereik en drie 1080p HD videokanalen. Dankzij een nieuwe Primary Flight Interface krijgt u de telemetrie en actuele status op een overzichtelijke manier gepresenteerd. Met een druk op de knop kunt u de controle over de drone of over een gimbal overdragen aan een tweede persoon.

U bedient de M300 RTK met de Smart Controller Enterprise

Obstakeldetectie rondom

De sensoren voor obstakeldetectie werken in zes richtingen. Het is mogelijk om verschillende afstanden op te geven voor signalering en ontwijken. Zu kunt u ervoor zorgen dat u dichtbij een te inspecteren object vliegt zonder het gevaar te lopen dat de drone in aanraking komt met het object.

Obstakeldetectie in zes richtingen

Slimme inspecties

De M300 RTK werd ontwikkeld met het uitvoeren van inspecties in het achterhoofd. Dat uit zich in de mogelijkheid om missies op te nemen en later automatisch te laten herhalen, inclusief bewegingen van de gimbal en het maken van opnamen. Dankzij AI is het zelfs mogelijk om simpelweg een plek aan te wijzen waarna de drone zelf de benodigde opnamen maakt om het onderwerp tot in detail te kunnen bestuderen.

Surveillance en search&rescue

Ook voor surveillance en search&rescue doeleinden biedt de M300 RTK de nodige vernieuwingen. Zo is het met de PinPoint functie mogelijk om een onderwerp op de grond aan te wijzen waarna de drone automatisch de coördinaten berekent. Via Smart Track is het mogelijk om automatisch een persoon, auto of boot te volgen en de actuele positie van het onderwerp te bepalen. Het is zelfs mogelijk om deze coördinaten live te delen.

De M300 RTK heeft een IP45 rating en kan gebruikt worden in de regen

RTK via Mobile Station of NTRIP

De M300 RTK is compatible met het al bestaande D-RTK2 Mobile Station. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van netwerk RTK. Daartoe kunt u verbinding maken met een NTRIP server naar keuze.

Accu’s en Battery Station

De DJI M300 RTK wordt aangedreven door een nieuw type accu: de TB60. Deze kunnen paarsgewijs en samen met de accu voor de Smart Controller Enterprise worden opgeladen in het nieuwe Battery Station.

Zeer binnenkort beschikt Skytools over een demonstratiemodel van de DJI Matrice 300 RTK en de nieuwe Zenmuse H20 payload. Wilt u het systeem zelf komen bekijken en meer te weten komen over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op om een afspraak in te plannen.