Open categorie A1/A3

De EASA Open categorie A1/A3 cursus is het startpunt voor iedereen die wil gaan vliegen met een drone, ongeacht de toepassing (recreatief of zakelijk). Deze cursus brengt u de theoretische basisbeginselen van het vliegen met drones en de daarbij behorende wettelijke verplichtingen en beperkingen bij.

Deze online cursus met examen is wettelijk verplicht voor iedereen die wil gaan vliegen met een drone die meer weegt dan 250 gram. Omdat zowel de cursus alsook het examen verplicht zijn gesteld, zijn deze alleen als één product samen te koop. Na de drie inbegrepen examenpogingen is het eventueel mogelijk een herexamen aan te schaffen.

Wij bieden de EASA Open categorie A1/A3 cursus aan in samenwerking met Dutch Drone Academy. Inschrijven? Bezoek: dutchdroneacademy.com/skytools. De kosten bedragen €59,90 (inclusief BTW).

Open categorie A2

De EASA Open categorie A2 cursus is bedoeld voor dronepiloten die een stap verder willen gaan en verruiming zoeken in de mogelijkheden bij hun drone-operaties. Het EASA vliegbewijs Open categorie A2 is een aanvulling op het vliegbewijs Open categorie A1/A3. Met dit vliegbewijs op zak, kunt u opereren in alle drie de subcategorieën (A1/A2/A3), zolang de operatie voldoet aan de voorwaarden van de gekozen subcategorie.

Deze online cursus is niet wettelijk verplicht, het aanvullende en bijbehorende examen is dat wel. Daarom zijn de cursus en het examen ook los van elkaar te verkrijgen.

Wij bieden de EASA Open categorie A2 cursus aan in samenwerking met Dutch Drone Academy. Inschrijven? Bezoek: dutchdroneacademy.com/skytools. De kosten bedragen €119,90 (inclusief BTW).

De EASA Open categorie A1/A3 en EASA Open categorie A2 opleidingen zijn inclusief:

  • Een E-learning cursus ontwikkeld door professionals in de Engelse of Nederlandse taal
  • 100 dagen toegang tot uw leeromgeving vanaf het moment dat u de cursus start
  • Garantie op dekking van de benodigde kennis inzake de EASA subcategorieën A1/A3 & A2
  • Garantie op een geldig examen en certificaat (vergunning) via onze koppeling met de RDW (indien u ook het examen bestelt)
  • Toevoeging van nationale uitzonderingen op de Europese droneregels
  • Toevoeging van extra professionele informatie van gebrevetteerde piloten
  • Een uitgebreide supportpagina met nuttige links voor bijvoorbeeld uw vluchtvoorbereiding en informatie over alle voor dronepiloten relevante organisaties
  • Een goedgekeurd examen (indien u ook het examen bestelt)
  • Twee extra inbegrepen examenpogingen (indien u ook het examen bestelt)