Volg een opleiding tot dronepiloot en krijg alles mee over regelgeving, de basisprincipes van het vliegen, luchtvaartwetgeving, meteorologie en vluchtvoorbereiding. Skytools biedt twee opleidingen aan: ROC-light (‘minidrone’) en het uitgebreidere RPA-L.

Onze theorie- en praktijktrainingen zorgen ervoor dat u als dronepiloot klaargestoomd wordt voor de inzet van drones in uw vakgebied. Onze docenten hebben veel praktijkervaring en weten als geen ander waar u mee te maken krijgt.

ROC-light

Het ROC-light is bedoeld voor dronepiloten die zakelijk willen gaan vliegen met systemen die maximaal 4 kg wegen. Daarmee mag gevlogen worden tot maximaal 50 meter hoog en 100 meter ver. Verder mag er niet worden gevlogen boven industrieterreinen, nabij aaneengesloten bebouwing of in de buurt van mensenmenigten. Wilt u vliegen met zwaardere systemen of heeft u behoefte aan meer operationele mogelijkheden, overweeg dan om onze RPA-L opleiding te volgen. Meer informatie over onze ROC-light opleiding

RPA-L

Het RPA-L brevet biedt u de mogelijkheid om met systemen te vliegen tot 25 kg. Tevens heeft u meer operationele mogelijkheden, zoals het uitvoeren van vluchten nabij bebouwing of in gecontroleerd luchtruim. Daarvoor dient uw bedrijf wel ROC-gecertificeerd te zijn en mag u alleen vliegen met gekeurde toestellen. Meer informatie over onze RPA-L opleiding

Hardware training

Wanneer u als organisatie een drone of meerdere drones aanschaft wilt u natuurlijk dat uw mensen van A tot Z weten hoe hun nieuwe apparatuur werkt. Skytools biedt hardware trainingen welke speciaal op de door u aangeschafte apparatuur zijn ingericht. In het theoriegedeelte gaan we door de software en hardware en worden alle mogelijke uitdagingen uitgelegd en worden er oplossingen voor aangedragen, later zullen alle functies van de apparatuur nog in de praktijk worden getraind. 

Kabeldrone training

Het inzetten van een kabeldrone kan voor uw werk de ideale uitkomst zijn, bijvoorbeeld voor verkeersmonitoring of het monitoren van publieksstromen tijdens grote evenementen. Het gebruik van deze apparatuur vergt wel enige training. Dit om te voorkomen dat de gebruikte apparatuur schade op loopt maar ook voor de veiligheid van u en uw omstanders. Skytools bied u deze training en geeft u advies hoe kabeldrones veilig in te zetten.

Flyability Elios fabriekstraining

Naast het adviseren en verkopen van de Flyability Elios zijn onze mensen in Zwitserland getraind om reparaties uit te voeren en om de fabriekstraining van de Elios en Elios2 te kunnen geven. Deze fabriekstraining is noodzakelijk bij aanschaf van de Elios om bijvoorbeeld aan de garantievoorwaarden te kunnen voldoen. Maar zeker ook om de skills van indoor vliegen onder de knie te krijgen. Het indoor vliegen en uitvoeren van inspecties met de Flyability Elios en Elios2 is een vak apart en heeft weinig overeenkomsten met het vliegen van drones op outdoor locaties. Mede daarom heeft Skytools geïnvesteerd in een indoor trainingscentrum, waar u op diverse scenario’s kunt oefenen.