Volg een opleiding tot dronepiloot en krijg alles mee over regelgeving, de basisprincipes van het vliegen, luchtvaartwetgeving, meteorologie en vluchtvoorbereiding. Skytools biedt opleidingen aan voor de EASA Open en Specific categorie├źn.

Onze theorie- en praktijktrainingen zorgen ervoor dat u als dronepiloot klaargestoomd wordt voor de inzet van drones in uw vakgebied. Onze docenten hebben veel praktijkervaring en weten als geen ander waar u mee te maken krijgt.

EASA Open categorie A1/3 en A2

De EASA Open categorie A1/3 en A2 opleidingen zijn bedoeld voor dronepiloten die willen gaan vliegen in de Open categorie. Deze categorie betreft vluchten met een relatief laag risico, met systemen die minder dan 25 kilogram wegen. Om te zien in welke subcategorie uw vluchten gaan vallen, kunt u onze Dronewijzer doorlopen op skytools.dronewijzer.nl. U kunt ook meer informatie bekijken over onze Open categorie opleidingen.

Weet u al welke opleiding u wilt gaan volgen? Dan kunt u direct boeken via dutchdroneacademy.com/skytools.

EASA Specific categorie

Alle vluchten die buiten de limieten van de Open categorie vallen, horen thuis in de Specific categorie. Dit zijn vluchten met een relatief hoog risicoprofiel, bijvoorbeeld met zware systemen in de buurt van mensen, of vluchten in gecontroleerd luchtruim. Ook voor dit type vluchten bieden wij opleidingen. Bel of mail ons voor meer informatie.

RPA-L

Voor overheidsinstellingen die onder de nationale regeling op afstand bestuurde luchtvaartuigen mogen blijven vliegen, blijven wij de RPA-L opleiding aanbieden. Het RPA-L brevet biedt u de mogelijkheid om met systemen te vliegen tot 25 kilogram. Meer informatie over onze RPA-L opleiding

Conversiecursus

Let op: de Inspectie Leefomgeving en Transport is voor mensen in het bezit van een RPA-L of ROC-light een conversieregeling aan het ontwikkelen. Hierdoor wordt het in de loop van 2021 mogelijk om uw RPA-L of ROC-light om te zetten naar een Europees dronebewijs. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Hardware training

Wanneer u als organisatie een drone of meerdere drones aanschaft wilt u natuurlijk dat uw mensen van A tot Z weten hoe hun nieuwe apparatuur werkt. Skytools biedt hardware trainingen welke speciaal op de door u aangeschafte apparatuur zijn ingericht. In het theoriegedeelte gaan we door de software en hardware en worden alle mogelijke uitdagingen uitgelegd en worden er oplossingen voor aangedragen, later zullen alle functies van de apparatuur nog in de praktijk worden getraind. 

Kabeldrone training

Het inzetten van een kabeldrone kan voor uw werk de ideale uitkomst zijn, bijvoorbeeld voor verkeersmonitoring of het monitoren van publieksstromen tijdens grote evenementen. Het gebruik van deze apparatuur vergt wel enige training. Dit om te voorkomen dat de gebruikte apparatuur schade op loopt maar ook voor de veiligheid van u en uw omstanders. Skytools bied u deze training en geeft u advies hoe kabeldrones veilig in te zetten.